Jollat

Optimistijollat

”Optimistijolla on yhdelle purjehtijalle suunniteltu purjejolla. Optimistijolla, ”optari”, on juniorikevytvene, jolla voi purjehtia noin 7-8 -vuotiaasta aina 15-vuotiaaksi saakka tai kunnes purjehtija alkaa saavuttaa noin 50 kilon painon. Optimisti on oivallinen alkeisharjoitusvene, jota jo nuorimmatkin purjehtijat pystyvät käsittelemään. Se tarjoaa purjehduksellisesti haasteita niin veneenkäsittelyn kuin kilpailutaktiikankin kannalta myös kasvavalle purjehtijalle ja siten pohjan myöhemmälle purjehdusuralle. Moni menestynyt kilpapurjehtija on aloittanut uransa optimistissa.

Optimistijolla on yksityyppiluokka, jossa eri purjehtijoiden veneet ovat oleellisilta osiltaan samanlaiset. Kilpailujollat ovat one design-lujitemuovijollia ja tarkasti mittasääntöön valmistettuja puu/epoksijollia, mutta harjoitusveneiksi käyvät myös vanhat lujitemuovi- ja vanerijollat.”

Optimist dinghy.svg

https://fi.wikipedia.org/wiki/Optimistijolla

 

Scout 430

”Scout 430 on yleinen suomalaisten partiolaisten käyttämä jollatyyppi. Jolla on suunniteltu purjehduksen harjoitteluun mantereen läheisillä saaristoalueella. Nostokölilliset veneet on valmistettu lasikuidusta. Maston huipussa on kelluke joka estää kaatumistilanteessa jollan kääntymisen pohja ylöspäin. Veneeseen voidaan kiinnittää pieni perämoottori ja sitä voi myös soutaa.

Monilla lippukunnilla on matruusivaiheen suorittaneille erityisiä kursseja, jotka oikeuttavat jollan kanssa liikkumisen.”

Tiedosto:Scout430.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://fi.scoutwiki.org/Scout_430