Seikkailijat (10-12v)

Seikkailijoihin kuuluvat 10–12-vuotiaat tytöt ja pojat. Linnanyrjänissä seikkailijoita on tällä hetkellä kahdessa eri ryhmässä. Seikkailijaikäkausi on sudenpentuikäkaudesta seuraava, mutta seikkailijaryhmä on sudenpenturyhmää pienempi. Seikkailijat kokoontuvat kerran viikossa, ja ryhmän johtajana toimii yksi tai useampi sampo. Kokouksissa harjoitellaan niin partion perustaitoja kuin sosiaalisiakin taitoja. Mukaan kuuluvat myös leikkiminen sekä erikoiskokoukset. Seikkailijan ihanteena on kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä sekä olla luotettava.

Seikkailijaikäkausi alkaa tervetuloa-merkin suorittamisella, minkä jälkeen siirrytään tämän ikäkauden varsinaisiin suorituksiin, ilmansuuntiin, joista jokainen kestää noin puoli vuotta. Pohjois-, Etelä-, Itä- ja Länsi- jaksoihin kuuluu erilaisia aktiviteetteja, joista perusaktiviteetteja on noin 20 ja meripartioaktiviteetteja 1–5.

Suoritettuaan yhden pääilmansuunnan seikkailija saa partiopaitaansa kyseisen ilmansuunnan nuolen, ja kun koko seikkailijaohjelma on suoritettu, partiopaidassa komeilee kokonainen kompassi. Partiopaidan oikeaan hihaan tuleva kompassi on oranssi, sillä oranssi on seikkailijaikäkauden tunnusväri. Ilmansuuntien lisäksi ohjelmaan kuuluu erilaisten taitomerkkien (esim. leipuri, salapoliisi ja leikki ja laulu) sekä päätösmerkin suorittaminen.

Lisäksi seikkailijat käyvät monilla leireillä, kuten lippukuntamme syys- ja kesäleireillä. Seikkailijaryhmä pitää myös oman retken vähintään kerran vuodessa. Leireilyn lisäksi ohjelmaan kuuluu purjehdusta ja kisaamista esimerkiksi seikkailijakisoissa.

Seikkailijat pääsevät osallistumaan viikonloppupurjehduksille ja lyhyimmille matkapurjehduksille. Seikkailija osaa toimia purjehduksilla turvallisesti muun miehistön ohjauksessa ja avustamana.