Tietoa partiosta

Tälle sivulle on koottu tietopaketti partiosta, Kuusiston Linnanyrjänien toiminnasta, tarvittavista varusteista sekä osallistumisesta retkille, leireille ja purjehduksille.

Mitä partio on?

Partio on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka jäsenmäärä on noin 65 000. Keskusjärjestö Suomen Partiolaiset on jaettu partiopiireihin, partiopiirit alueisiin ja alueet lippukuntiin. Kuusiston Linnanyrjänät kuuluu Kaarinan Kymmenyksiin, Lounais-Suomen Partiopiiriin sekä Suomen Partiolaisiin. 

Partiossa

 • tutustutaan uusiin ihmisiin
 • retkeillään luonnossa, metsässä ja vesillä – Suomessa ja ulkomailla
 • yövytään teltassa tai mökissä kesällä ja talvella
 • osallistutaan erilaisille leireille
 • leikitään ja lauletaan kavereiden kanssa
 • opitaan kokemisen ja tekemisen kautta
 • päätetään yhdessä asioista ja jaetaan vastuuta
 • harjoitellaan johtamistaitoja
 • kokoonnutaan viikottain oman ryhmän kanssa
 • saadaan kansainvälisiä kokemuksia.

Partiolaiset kokoontuvat oman ikäkautensa mukaisissa ryhmissä. Samoajaikäiset eli yli 15-vuotiaat siirtyvät toimimaan nuorempien ryhmänjohtajina. Nuorten ryhmänjohtajien tukena toimii aikuinen. Sudenpentulauman johtajana toimii aikuinen. Lisää tietoa ikäkausista ja ryhmien toiminnasta löytyy täältä

Partiolaisten kokoontumispaikkaa kutsutaan koloksi. Kuusiston Linnanyrjänien kolo on Papinholman nuortentalo Kaarinassa.

Talven aikana ryhmien koloilloissa harjoitellaan retkillä, leireillä ja merellä tarvittavia taitoja. Jo nuorimmat sudenpennut pääsevät opettelemaan erilaisissa ryhmissä toimimista ja vastuuta. 

Lisää tietoa partiosta voi käydä lukemassa Lounais-Suomen Partiopiirin sekä Suomen Partiolaisten nettisivuilta.

Partion jäsenmaksu

Jäsenmaksun maksettuaan partiolainen on oikeutettu seuraaviin jäsenetuihin:

 • Oikeus osallistua partiopiirin ja keskusjärjestön tapahtumiin sekä kansainvälisiin partiotapahtumiin.
 • Partio-lehti neljä kertaa vuodessa.
 • Toissijainen partiovakuutus (tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutus)
 • 10% alennus partiokauppojen (Scandinavian Outdoor Storen) normaalihintaisista tuotteista (alennus ei koske partiotuotteita).
 • 10% alennus normaalista Suomen Hostellijärjestön majoitushinnasta. 

Jäsenetuihin oikeuttavan jäsenkortin voi joko tulostaa tai ladata puhelimeensa Kuksasta.

Tapahtumat

Leireistä ja retkistä tiedotetaan aina erikseen ja ne merkitään lisäksi tapahtumakalenteriin. Tapahtumiin ilmoittaudutaan pääosin Kuksan kautta. Tapahtumatiedotteessa on kerrottu muun muassa ikäkausi, jolle tapahtuma on tarkoitettu sekä keneltä tapahtumasta saa lisätietoja. 

Lisätietoja purjehduksista löytyy täältä

Tapahtumien osallistumis- ja peruutusohjeet

Ilmoittautumiset tapahtumiin ovat sitovia. Ilmoittautumisen voi peruuttaa ennen ilmoittautumisajan päättymistä tai erikseen mainittuun ajankohtaan mennessä. Osallistumismaksu koskee jokaista ilmoittautunutta, vaikka ei tapahtumaan osallistuisikaan. Osallistumismaksua ei peritä, mikäli peruutus tulee myöhässä, mutta se johtuu sairaudesta, tapaturmasta tai muusta perustellusta syystä (esim. lääkärintodistus kelpaa perusteluksi). 

Partiotapahtumissa otettuja valokuvia voidaan käyttää lippukunnan tapahtumien ja toiminnan markkinoinnissa. Valokuvaamisen voi kieltää ilmoittautumisen yhteydessä. 

Purjehduksilla on käytössä omat osallistumis- ja peruutusohjeet.

Varusteet

Retkille ja leireille ilmoittautuneille lähetetään varustelista, jossa on kerrottu tarvittavat varusteet. Tavarat pakataan joko rinkkaan tai isoon kassiin. Moneen pieneen kassiin pakatut tavarat leviävät ja katoavat helposti ja niiden kuljettaminen on hankalaa. 

Purjehdusten varustelista sekä pakkausohjeet löytyvät täältä

Varusteiden nimikoiminen on erittäin tärkeää, jotta varusteet palaavat leireiltä, retkiltä ja purjehduksilta oikean omistajan mukana ja lippukunnan löytötavaroiden määrä ei kasva liian suureksi. 

Partiorekisteri Kuksa

Kaikkien partiolaisten sekä huoltajien yhteystiedot on tallennettu partiorekisteri Kuksaan. Jäsenhakemuksen yhteydessä luodaan joko alaikäisen huoltajalle tai uudelle jäsenelle PartioID-tunnus, jolla pääsee kirjautumaan Partion asiointipalveluun sekä partiorekisteri Kuksaan. Asiointipalvelun kautta hoituu tavallisimmat jäsenyyteen liittyvät toimenpiteet kuten omien tietojen päivittäminen. Partiorekisteri Kuksassa hoidetaan kaikki sellaiset asiat, joita ei asiointipalvelussa pysty hoitamaan. Pidä tallessa nämä tunnuksesi, koska retkille, leireille ja purjehduksille ilmoittautuminen tapahtuu pääosin partiorekisterin kautta. On tärkeää, että sekä partiolaisen että huoltajan yhteystiedot ovat rekisterissä ajan tasalla, jotta lippukunnan viestintä sujuu ongelmitta. Lippukunnan jäsenrekisterinhoitaja auttaa mielellään ongelmissa partiorekisterin kanssa. 

Lippukuntamme käsittelee henkilötietoja yleisen tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 art. 13. ja 14. mukaisesti.

Yhteydenotot

Lisätietoja partiosta saa lippukunnanjohtajalta tai omalta ryhmänjohtajalta. Purjehduksiin liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä purseriin tai purjehduksen kippariin. Yhteystiedot löytyvät yhteystietosivulta.