Sudenpennut (7-9v)

Sudenpennut ovat 1.–3. -luokkalaisia, jotka jakaantuvat eri laumoihin iän ja luokka-asteen perusteella. Laumanjohtajina toimivat pääosin yli 18-vuotiaat; apulaisjohtajana tosin toimii muutama nuorempikin lippukuntamme jäsen. Viikoittaisissa sudenpentujen kokouksissa tutustutaan partiotoimintaan opetellen helpohkoja partiotaitoja, kuten solmuja ja merimerkkejä, sekä leikitään ja askarrellaan.

Syksyisin sudenpennut pääsevät päiväretkelle ja keväisin sudenpentujen partiotaitokisoihin. Sudenpennuille pyritään järjestämään vuodessa ainakin kaksi viikonloppuretkeä. Niiden lisäksi he voivat osallistua kesäleirille, joka on sudenpentujen osalta yleensä kolmen yön mittainen. Retkillä yövytään mökeissä ja kesäleirillä teltoissa. Retkillä ja leireillä sudenpentu pääsee testaamaan oppimiaan partiotaitoja luonnossa ja tutustumaan myös muihin lippukuntamme ikäluokkiin ja luomaan yhteishenkeä.

Jo sudenpennut pääsevät tutustumaan lippukuntamme meritoimintaan osallistumalla yhdessä ryhmänsä kanssa iltapurjehduksille ja joillekin sudenpennuille tarkoitetuille viikonloppupurjehduksille.

Ohjelma ja merkit

Matka sudenpennusta seikkailijaksi sujuu sudenpennun jälkiä seuratessa. Sudenpennut suorittavat toimintavuoden aikana 6-10 jälkimerkkiä. Jäljet ovat kokonaisuuksia (esim. rakentelu), jotka koostuvat askelista (esim. naulaan ja ruuvaan). Sudenpentuohjelma alkaa tervetuloajäljellä ja päättyy siirtymävaiheeseen, jossa tutustutaan tulevaan seikkailijatoimintaan. Sudenpentuohjelman kesto on kolme vuotta.

Tutustu kaikkiin merkkeihin >>