Kevättiedote

Aurinkoista kevään alkua sinulle KLY:läinen ja hänen huoltajansa! 

Kevään merkkienjako ja partioparaatiharjoitukset ti 24.4.2018 Hovirinnan Rannassa

Kuten kaikki ryhmänjohtajat ovatkin jo tiedottaneet ryhmiään, niin ensi viikon tiistaina 24.4.2018 on merkkienjako sekä partioparaatiharjoitukset.

Missä: Hovirinnan rannassa klo 18-19. Lapset ja nuoret voi tulla paikalle omin kulkuneuvoin tai tuoda Hovirinnan rantasaunan edustalle klo 18 ja hakea samasta paikasta.

Kenelle: Sudenpennuille, Seikkailijoille, Tarpojille, Samoajille, Vaeltajille sekä johtajillemme.

Vaatetus: Lämpimällä ilmalla tummat ulkohousut/housut sekä partiopaita, mutta vähänkin viileämmällä ilmalla ulkovaatteet ja partiohuivi kaulaan.

Partioparaati 6.5.2018 Turussa

Varma kevään merkki on Turun kadut täyttävä partioparaati. Tänä vuonna partioparaati marssitaan sunnuntaina 6.5.2018. Sitä ovat tervetulleet seuraamaan niin perheenjäsenet kuin sukulaisetkin. Tuomiokirkon edustan paraatijuhlallisuuksien päätyttyä lippukunnat lähtevät marssimaan määrätyssä järjestyksessä niin että viimeiset pääsevät marssimaan viimeistään klo 15.30.

Partioparaatin aikataulu

13:00 KLY:n marssijoiden kokoontuminen Turun Yliopiston Educariumin parkkipaikalla viime vuoden tapaan, osoite Assistentinkatu 5. Olethan ajoissa paikalla!

13:10 Lähdemme marssimaan kohti Porthaninkatua ja Tuomiokirkkotoria

14:00 Paraatijuhlallisuudet alkavat Tuomiokirkon edustalla.

15-16 Paraati päättyy Turun Kaupunginteatterin eteen.

Paraatin jälkeen marssijat voivat lähteä marssievään saamisen jälkeen vanhempiensa mukaan, kunhan vanhemmat ( lapsi alle 15 ) / nuori itse käy ensin ilmoittamassa asiasta marssissa oleville johtajille, ihmispaljoudesta johtuen.

Varusteet paraatiin

Kaikilla yhteisesti:

 • Partiohuivi
 • Tummansiniset tai mustat siistit kengät (vaelluskengät, lenkkarit tai crocksit eivät kuulu marssiin!).
 • Jos aurinko paistaa, aurinkolasit on sallittu (ei värikkäitä)
 • Sadesään sattuessa kertakäyttösadetakki (taskuun)
 • Mustat tai tummansiniset housut (ei farkut)
 • Valkoiset hansikkaat (esim. puuvillahanskat), näitä saa myös lainaksi lippukunnalta marssin ajaksi, mutta alle on hyvä laittaa esim. tavalliset villasormikkaat sudenpennuilla.

tai vaihtoehtoisesti

 • Tummansininen polvipituinen hame (ei mini- eikä farkkuhame) + tummansiniset sukkahousut

Sudenpennuilla:

 • Tummansininen collegepaita, jossa merkit ommeltuna ( Huomioithan säänmukaisesti reilusti vaatetta alle!)
 • Sudenpentujen lakki, eli väiski (lakin saa tarvittaessa lainaksi paraatin ajaksi )                                            

Seikkailijoilla, Tarpojilla, Samoajilla, Vaeltajilla, Johtajilla:

 • Lippukunnan oma partiopaita, jossa merkit ommeltuna ( Huomioithan säänmukaisesti vaatetta paidan alle.)
 • Valkoinen venelakki

Kesän purjehdukset

Keväällä on tiedossa sudenpennuille ja seikkailijoille iltapurjehduksia, joista ryhmänjohtajat infoavat heti kun vene on saatu purjehduskuntoon. Alustavasti toukokuun viimeisillä viikoilla.  Muista seurata jatkuvasti päivittyvää purjehduskalenteriamme ja ilmoittautua mukaan purjehduksille! Purjehduskalenterin löydät osoitteesta: http://www.kly.fi/kalenteri/

UUTTA! Järjestämme nyt keväällä sekä syksyllä vanhemmille mahdollisuuden päästä vanhempien omalle iltapurjehdukselle. Purjehduksen tarkoitus on tutustuttaa huoltajat veneeseemme, purjehduskäytäntöihin ja tottakai tukea myös toimintaamme. Purjehduksien kesto on noin 3h, jonka aikana tarjoillaan pieni iltapala merellisissä tunnelmissa. Kun ilmoittautuminen aukeaa tähän tapahtumaan, ilmoittaudu rohkeasti mukaan. Pääset kokeilemaan millaista meripartio merellä on ja mahdollisesti saamaan itsellesi pieni purjehduskipinä sekä ennen kaikkea viemään purjehduksen kipinää myös sinne kotiin omille pienille partiolaisille.

Partiopaidat 

Saimme teetettyä muutaman uuden pienenkokoisen lippukunnan partiopaidan ja toivottavasti saamme niitä vielä lisää tehtyä kesän aikana. Siksi nyt toivomme että jos teillä on kotona pieneksi jäänyt / käyttämättä oleva XXS, XS tai S -kokoinen lippukunnan oma partiopaita, niin myisitte sen eteenpäin Facebookissa olevan KLY:n partiokirppiksen kautta tai ilmoittaisitte myynnissä olevan paidan lpkj@kly.fi osoitteeseen, niin löytäisimme paidoille uudet omistajat!

 

Kevätaurinkoisin terveisin,

Lippukunnanjohtaja Jerena Butterlin-Mäkitalo

lpkj@kly.fi