Kuusiston Linnanyrjänät tiedottaa 8.2.

Ryhmien viikkotoiminta jatkuu keväällä normaalisti ulkokokouksina. Varauduthan kokouksiin säänmukaisilla ulkovaatteilla ja otsalampulla sekä seikkailijaikäiset ja vanhemmat maskilla.

Huomioimme hygienia- ja turvallisuusohjeet edelleen erityisen tarkasti, jotta toiminta on niin turvallista kuin suinkin. Turvatoimista huolimatta tällä hetkellä kaikkeen toimintaan liittyy riski koronaviruksesta. Lounais-Suomen partiopiiri on ohjeistanut seuraavaa partiotoiminnan turvallisesta jatkumisesta.

Alle 20-vuotiaitten harrastustoiminta saa jatkua. Kahden metrin turvavälien tosiasiallisesta toteutumisesta ja hyvästä hygieniasta huolehdittava hyvin. THL:n uusimman ohjeistuksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Varsinais-Suomessa paikallinen suositus on, että epidemiologisesti hankalilla alueilla maskia käyttäisivät myös 4.–5.-luokkalaiset. Käytännössä siis myös seikkailijaryhmille suositellaan maskia, jos turvavälit eivät toteudu. Sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviin tapahtumiin suositellaan osallistuvan korkeintaan 10 henkilöä. Kaikki aikuisten sisätiloissa tapahtuva lähiharrastustoiminta pidetään edelleen keskeytettynä. Tarpeetonta matkustamista muihin leviämisvaiheen maakuntiin sekä niistä Varsinais-Suomeen tulee välttää.

Myös seuraavat aikaisemmin tiedotetut lippukuntamme suositukset ovat edelleen voimassa.

Partiotoimintaan ei voi osallistua sairaana tai altistuttuaan koronavirukselle. Jos osallistujalta on otettu koronatesti ja hän odottaa testin tulosta, ei partiotoimintaan voi osallistua. Myöskään jos joku osallistujan perheenjäsenistä on karanteenissa, emme suosittele osallistumista partiotoimintaan. Jos kunta laittaa oppilaita etäopetukseen tai karanteeniin, suosittelemme, että lapset, jotka ovat etäkoulussa, eivät osallistuisi lähipartiotoimintaan.

Riskiryhmään kuuluvan henkilön toimintaan osallistumisen arvioi osallistuja itse tai osallistujan huoltaja. Konsultoi tarvittaessa hoitavaa lääkäriä.

Pidämme kirjaa koloiltojen ja muiden partiotapahtumien osallistujista, jotta mahdolliset altistuneet pystytään helposti jäljittämään. Mikäli ilmenee, että on voinut altistaa muita koronavirukselle osallistuessaan partiotoimintaan, pyydämme ilmoittamaan siitä välittömästi lippukunnanjohtajalle, jotta voimme tiedottaa muita saman tapahtuman osallistujia mahdollisesta altistumisesta.

Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Seuraamme tilannetta sekä Suomen Partiolaisten, Lounais-Suomen partiopiirin, valtioneuvoston, AVI:n ja muiden viranomaisten linjauksia ja muutamme tarvittaessa omia ohjeistuksiamme.

Kaikkiin kyselyihin vastaa lippukunnanjohtaja:
Julia Henriksson, lpkj@kly.fi, 044 344 7544