Kuusiston Linnanyrjänät tiedottaa 26.2.

Koronavirustilanne on jälleen huonontunut koko Suomessa. Noudatamme partiotoiminnassa valtioneuvoston 25.2. julkaisemia uusi linjauksia sekä Suomen Partiolaisten ja Lounais-Suomen partiopiirin ohjeistuksia.

Aikuisten ja yli 12-vuotiaiden partiotoiminnassa siirrytään etäpartioon viimeistään 8.3. alkaen. Linjaus on voimassa ainakin 28.3. asti. Oma ryhmänjohtaja tiedottaa ensi viikon kokoontumisen ja etäpartion toteutumisesta. 

Perhepartion tauko jatkuu ainakin huhtikuun alkuun.

Alle 12-vuotiaiden eli sudenpentu- ja seikkailijaryhmien toiminta jatkuu normaalisti aikaisempien ohjeistusten ja rajoitusten mukaisesti ulkokokoontumisina. Ryhmien kokoontumisissa kahden metrin turvavälien tosiasiallisesta toteutumisesta ja hyvästä hygieniasta on huolehdittava hyvin. THL:n uusimman ohjeistuksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille. Varsinais-Suomessa paikallinen suositus on, että epidemiologisesti hankalilla alueilla maskia käyttäisivät myös 4.–5.-luokkalaiset. Käytännössä siis myös seikkailijaryhmille suositellaan maskia, jos turvavälit eivät toteudu. 

Partiotoimintaan ei voi osallistua sairaana tai altistuttuaan koronavirukselle. Jos osallistujalta on otettu koronatesti ja hän odottaa testin tulosta, ei partiotoimintaan voi osallistua. Myöskään jos joku osallistujan perheenjäsenistä on karanteenissa, emme suosittele osallistumista partiotoimintaan. Jos kunta laittaa oppilaita etäopetukseen tai karanteeniin, suosittelemme, että lapset, jotka ovat etäkoulussa, eivät osallistuisi lähipartiotoimintaan.

Riskiryhmään kuuluvan henkilön toimintaan osallistumisen arvioi osallistuja itse tai osallistujan huoltaja. Konsultoi tarvittaessa hoitavaa lääkäriä.

Pidämme kirjaa koloiltojen ja muiden partiotapahtumien osallistujista, jotta mahdolliset altistuneet pystytään helposti jäljittämään. Mikäli ilmenee, että on voinut altistaa muita koronavirukselle osallistuessaan partiotoimintaan, pyydämme ilmoittamaan siitä välittömästi lippukunnanjohtajalle, jotta voimme tiedottaa muita saman tapahtuman osallistujia mahdollisesta altistumisesta.

Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Seuraamme tilannetta sekä Suomen Partiolaisten, Lounais-Suomen partiopiirin, valtioneuvoston, AVI:n ja muiden viranomaisten linjauksia ja muutamme tarvittaessa omia ohjeistuksiamme.

Kaikkiin tähän tilanteeseen liittyviin kyselyihin vastaa lippukunnanjohtaja: 
Julia Henriksson, lpkj@kly.fi, 044 344 7544