Muistoja viime vuodelta osa 4. Partiokokkailua. Maistuisiko Makkara ja vaahtokarkki parempana itse grillattuna nuotiolla tai olisiko hauska tehdä herkkuja trangialla? Tässä reseptit perinteiseen trangiaherkkuun, murosuklaaseen (onnistuu myös kattilassa) ja nuotiolla tehtäviin tikkupulliin.
Murosuklaa
125 g kookosrasvaa tai kookosöljyä
2 dl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
8 dl riisimuroja
Sulata kookosrasva trangialla tai kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä. sekoita joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot ja sekoita. Nosta seoksesta kahden lusikan avulla kekoja leivinpaperoidulle pellille tai paperivuokiin noin 20 kpl ja anna niiden kovettua kylmässä. Säilytä makeiset kylmässä.
Tikkupullat
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemumma
1 1/2 dl maitoa
sormenpaksuisia pitkiä puutikkuja paistamiseen
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää joukkoon maito. Voit maustaa taikinan kardemummalla.
- Leivo taikinasta noin 20 sentin mittaisia, sormenpaksuisia pötköjä.
- Kierrä pötkö paksun puutikun ympäri siten, että päät jäävät kierteen sisään – silloin pulla pysyy tikussa paistamisen ajan. Tee kierrokset niin harvaan, että pullalla on tilaa kohota paistuessaan.
- Paista pulla riittävän etäällä liekeistä, ettei taikina pala.
- Pulla kypsyy 15–20 minuutissa. Pulla on kypsä, kun se irtoaa tikusta helposti.
Vinkki! Tee tikkupullataikina valmiiksi jo kotona. Ota mukaan vähän jauhoja, jotta pullien kietominen paistotikun ympäri onnistuu